Sir Alex: Min største fortrydelse var 2008

Getty Images

Sir Alex Ferguson afslører, hvad hans største fortrydelse var, da Manchester United vandt Champions League i 2007/08 sæsonen.

Manchester United vandt over de engelske rivaler, Chelsea, 6-5 efter en dramatisk straffesparkskonkurrence i Moskva.

Efter at have bekræftet, at han vil være MUFC 2008 XI træner til Michael Carricks juni testimonial, snakkede ham med MUTV omkring hans største fortrydelse ved den europæiske triumf.

– At vinde Champions League er jo fantastisk, fortæller Sir Alex og fortsætter.

– Det var virkelig en flok gode spillere, med en rigtig god attitude. Det var en stærk trup.

– Mit problem i 2008 finalen, og måske fortryder jeg det helt frem til dagen i dag, var at jeg undlod Ji-sung Park fuldstændig i finalen. Han spillede så stor en rolle, og det er problemet, når man kommer til sådanne finaler.

– På Wembley [mod Barcelona to år senere], gjorde jeg det mod Dimitar Berbatov, og han tog det meget slemt. Han fortjente det heller ikke. Ingen spillere fortjener at blive udeladt fra en finale. Det er derfor vi prøver så hårdt til disse europæiske seminar med trænerne at give dem lov til at bruge 11 udskiftninger i finalen.

– Man har fire eller fem siddende, som har bidraget til at man kunne komme til finalen. Man starter tuneringen i september og helt til maj, og der kan ske ting og sager. Måske man eksempelvis i januar henter en spiller, som kan ende med at spille i finalen.

– Det er svært, det er altid svært, og da jeg valgte truppen til finalen i Moskva var jeg nødsaget til at lave den forfærdelige beslutning, sluttede Sir Alex.